Het officiële scouting scout-fit uniform is niet meer weg te denken uit de traditie die scouting rijk is.

 

Het uniform maakt dat iedereen binnen scouting gelijk en gelijkwaardig is, er wordt geen onderscheid gemaakt tussen ras, sekse, geloof, geaardheid, of welk ander verschil dan ook.

 

Ieder mens is uniek, en door dit uniform toon je aan dat je met je unieke eigenschappen deel uit maakt van een 'samen'.

 

Het woord samen heeft dan ook een speciale rol binnen scouting en binnen onze vereniging. Samen spelen, samen groeien, samen iets bereiken, samen fouten maken, en samen de wereld en de natuur ontdekken.

 

Op het uniform zitten, na de officiële installatie de volgende insignes:

 

Het naambandje van Scouting Manresa (rechter mouw/schouder)

 

Het speltak teken van de speltak (bevers, welpen, scouts, explorers, stam) (op de rechterborstzak)

 

Het installatie-teken (de franse lelie) (op de linkerborstzak)

 

Daarnaast kunnen door de kinderen de zogenaamde vaardigheids-insignes worden verdiend. Deze worden uitgereikt door het staf en komen op de linkermouw. 

 

Ook zijn er zogenaamde funbadges te koop, deze mogen boven de linkerborstzak komen.

 

Het uniform is uiteraard niet compleet zonder de groepsdas. In ons geval een blauwe das, met een rode rand. De kleuren van onze mooie stad Venlo. Deze groepsdas is alleen te koop bij onze vereniging.

 

De rest van het uniform en insignes, alsmede van alle handen leuke en handige spullen voor scouting, zijn te koop bij de scoutshop. 1x per jaar (na aanvang van het nieuwe seizoen) zal er een mobiele winkel bij ons HK staan, waar spullen gekocht kunnen worden. Mocht je deze missen kun je via de website van de scoutshop alles kopen.